Faq

Hebt u een vraag? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen met antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!

Waarom zou ik voor Scan & Control kiezen? »
Met Scan & Control aan uw zijde hebt u alle informatie om uw bedrijf financieel optimaal te sturen. U profiteert van een gratis scanner, vaste prijzen, online dossier en advies op maat. Wij zorgen voor een correcte en betrouwbare boekhouding en waarschuwen en adviseren tijdig bij bepaalde zaken. Doordat we met de nieuwste technieken werken, verloopt de communicatie sneller en efficiënter. En dit ziet u terug in onze scherpe tarieven. We zijn transparant en duidelijk in onze afspraken. Iedere actie die buiten de afgesproken prijs ligt, overleggen we eerst met u.

Wat onderscheidt Scan & Control van andere kantoren? »

Scan & Control onderscheidt zich door de combinatie van een aantal zaken:

  • Optimaal gebruik van de techniek (online boekhouden, scannen);
  • Accountancy ervaring (zorgen dat de boekhouding op orde is en achteruit kijken);
  • Control ervaring (echt aan de slag gaan met recente cijfers en dus vooruit kijken).

Een gesprek met uw adviseur krijgt daardoor weer inhoud. Scan & Control richt zich niet zozeer op het verleden, maar juist op de toekomst.

Hoe verloopt de overstap naar Scan & Control? »
Wie overstapt naar Scan & Control is verzekerd van een vlekkeloze omschakeling. Uw huidige accountant is verplicht om alle gegevens aan ons over te dragen. Uiteraard regelen wij dit op een nette manier voor u. Andersom werkt het precies zo: ook wij zijn verplicht om alles naar behoren over te dragen.

Geven jullie ook ongevraagd advies? »
Als wij bepaalde zaken signaleren, geven wij dit aan. Daarnaast geven we richting. Nieuws dat voor u van toepassing is, zullen wij zeer zeker melden.

Waarom hanteert Scan & Control vaste prijzen? »
Wij houden van duidelijke afspraken, ook wat prijzen betreft. Door onze ruime ervaring kunnen we de tijdsinvestering van bepaalde basiswerkzaamheden goed inschatten, waardoor we u vaste prijzen kunnen bieden. Wel zo duidelijk.

Wat houdt de vaste prijsafspraak in? »
Op basis van de online tariefberekeningstool en een persoonlijk gesprek, bepalen we welk pakket het beste aansluit op uw wensen en uw situatie. Ieder jaar bekijken we of er grote wijzigingen binnen uw bedrijf hebben plaatsgevonden. Als dit het geval is, bieden we een nieuwe offerte aan. We spreken een vaste prijs per jaar af. De betaling vindt maandelijks plaats per automatische incasso.

Worden er extra kosten in rekening gebracht, naast de maandprijs? »
Alleen diensten die incidenteel voorkomen, zoals hulp bij een belastingcontrole of financieringsaanvraag, brengen wij extra in rekening. Alle andere diensten en communicatie zijn inbegrepen in de maandprijs, zoals het opstellen van de jaarrekening, het analyseren van periodieke cijfers en het verzorgen van belastingaangiften. U kunt dus gewoon kosteloos contact met ons opnemen als u vragen hebt.

Zijn er kosten verbonden aan een oriënterend gesprek? »
De eerste afspraak is geheel vrijblijvend en dus gratis. Samen met u bespreken we de mogelijkheden en kijken we wat wij voor u kunnen betekenen. Op basis hiervan ontvangt u van ons een voorstel.

Wat houdt het online dossier precies in? »
Met uw beveiligde online dossier hebt u altijd en overal inzicht in uw dossier via internet. Zo bent u altijd verzekerd van up-to-date informatie in een betrouwbare en overzichtelijke omgeving. Uw papieren boekhouding blijft gewoon in uw bezit.

Is een online administratie veilig? »
Internetboekhouden is volkomen veilig. Scan & Control hecht veel waarde aan een goede beveiliging van uw gegevens. Wij werken daarom ook alleen met gecertificeerde partijen zoals Exact Online. Het voordeel van een online dossier is bovendien dat het niet aangetast wordt als uw computer crasht of als u wordt getroffen door een computervirus.

Vervalt het persoonlijk contact bij online boekhouden? »
Nee. Door de online te boekhouden kunnen we sneller en efficiënter werken. Dit vormt de basis voor onze samenwerking. Afhankelijk van de complexiteit van vraagstukken, communiceren we via e-mail, telefoon of in een persoonlijk gesprek.

Is het mogelijk om een vaste contactpersoon te krijgen? »
Bij Scan & Control krijgt u automatisch een vast aanspreekpunt. Bij specialistische zaken kan het zijn dat een professional op dat vakgebied contact met u opneemt.

Geven jullie ook belastingadvies? »
Ja, voor alle belastingvragen en –kwesties kunt u bij ons terecht. Wij hebben een netwerk van specialisten die wij kunnen inschakelen als het om zeer specialistische kennis gaat. Ook voor belastingadvies bent u dus bij ons aan het juiste adres.

Wanneer heb ik een accountantsrapport nodig? »
Een accountantsrapport hebt u doorgaans alleen nodig als u cijfers aan derden moet presenteren. In alle andere situaties hebt u meestal genoeg aan het fiscale rapport.

Hoe gaat Scan & Control om met bedrijfsgevoelige informatie? »
Vertrouwen is cruciaal in onze branche. Alle relaties die wij met cliënten aangaan, zijn hierop gebaseerd. Dit vertrouwen is het uitgangspunt bij al onze diensten en is schriftelijk vastgelegd in geheimhoudingsverklaringen. Bovendien hebben wij beroepsgeheim.

Heb ik een accountant of boekhouder nodig? »
Het verschil tussen een accountant en boekhouder zit in het controleaspect. 80% van de Nederlandse bedrijven heeft wettelijk gezien geen accountant nodig. Accountants zijn vaak onnodig duur voor kleinere ondernemingen. Wij zijn aangesloten bij het Controllers Instituut. Wij zijn daardoor niet alleen op de hoogte van de laatste regels, maar ook gehouden aan strenge kwaliteitseisen.